tiistai 15. joulukuuta 2015

Kiveen piirretty viiva / Drawing on a stone

Kiveen piirretyt viivat / Drawing with the lithography pencil

Miltä tuntuu piirtää kiven pinnalle ja mitä uusia välineitä kivilitografialla on tarjota minulle piirtäjänä? Kivelle piirtäminen on raottanut minulle ovea toisenlaiseen piirtämisen tapaan ja tuottanut prosessin jonka alkupisteessä nyt seison. 

Työskentelen usein luonnoskirjojen parissa. Kirjan sivut kääntyvät nopeasti mikä mahdollistaa uuden aloittamisen ja vanhaan palaamisen, paperin läpikuultavuus mahdollistaa myös luonnosten kerroksellisuuden ja piirustuksen jatkumisen aukeamalta toiselle toiston omaisesti. Tänä syksynä vaihdoin paperisen luonnoskirjan kiveen. Kiven työstäminen on hidasta ja eroaa suuresti nopeasta ja helposta luonnoskirjasta.

Kivi muistaa piirtämäni jäljen ja tämä mahdollistaa koko prosessin syntymisen. Kivi myös unohtaa, koska kun aloitan uuden piirroksen, sen pinta pitää hioa ja vanha kerros tuhoutuu hiomisen myötä. Kiveen piirretyt viivan siis katoavat, mutta kiveltä paperille vedostetut jäljet jäävät muistiin.

/

This autumn I started a new kind of a drawing process with stone lithography. My intention is to use a stone as a sketch book. 


Vedokseni esillä Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssa avoimilla kritiikkipäivillä 15.-16.12.2015 / My prints presented in the gallery of the Academy of Finearts. Open critiquedays 15.-16.12.2015 http://www.uniarts.fi/exhibition-laboratory

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti